Jump to content
Sign in to follow this  
Maverick

How to Imbed full size photos in a post

Recommended Posts

Several people have asked the question how do I embed full size photos in a post. Hopefully the following post will help you do that.

To upload full size photos on this site you must first store your images on a hosting website. This can be Photobucket or similar or you can start your own gallery on this site by clicking the photo gallery button above and following the instructions there.

After you have started your new topic and you get to the point where you want your picture to appear click on the IMG button above and to the left of the posting box. A new window will appear, in here you will need to put the URL (address) of your photo then click ok

To find the URL of a picture open your picture in a new window or tab. Click on your photo to open it, right click the photo, a new box will open, click on properties for yet another new box to appear, highlight the URL (address) then copy it into your open IMG box, click ok and it should now be implanted in your post

If when you click on the IMG button you get a message like �Error! You must enter a URL� click ok then on the error message bar above select the option �Temporarily allow scripted window� now reselect the IMG button and continue as above

DSCF0015.JPG

If you have any further questions either post here, PM or phone me

Martin

Share this post


Link to post
Share on other sites

user posted imageNOW in IE try again

http://www.pbsbac.co.uk/photoalbum/albums/...y120909-01a.JPG

 

 

AND again http://www.pbsbac.co.uk/photoalbum/display...e.php?pos=-2184

 

 

AGAIN !! http://www.pbsbac.co.uk/photoalbum/display...e.php?pos=-2184

 

 

Again !!......http://www.pbsbac.co.uk/photoalbum/albums/userpics/11144/normal_djhhJohnDory120909-01a.JPG

 

giving up for now !!! obviously in the wrong groove....will try l8r mad.gifwacko.gif

 

 

http://www.pbsbac.co.uk/photoalbum/albums/...y120909-01a.JPG

 

http://www.pbsbac.co.uk/photoalbum/display...e.php?pos=-2184

 

 

Really going now mad.gif

 

http://www.pbsbac.co.uk/photoalbum/albums/...y120909-01a.JPG

 

 

GONE !!! mad.gifweep.gif

Dave

Daveuser posted image

 

Now in Google Chrome too .....easy !!

 

Got there in the end........Exhausted !!!

trying to be too clever and just pasting !! silly me !!

RTFM

time for a coffee break .....Thanks Martin !! biggrin.gif

Edited by pirky

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dave

 

Well done you have kind of worked it out only trouble is the photos are now to big for the forum, this forces people to pan left, right and up and down to view the picture and whatever content is written in the post. When you find the picture you want do not open it full size right click on the preview size photo to get the address. In most cases this will be large enough although it will depend on what size was originally uploaded to the hosting site. Your piccy would have come out like this

 

user posted image

 

Cheers

 

Martin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok ... so ... I put my pictures onto photobucket.

 

I open the picture i want and right click it, scroll down to properties and right click that too. A new grey window appears with all sorts of bumph in it, I scroll down to the "address (URL) and highlight it. I copy it.

 

I then open this website and forum and click IMG (above) this opens a new window at the top of the screen which i highlight and paste the already copied picture.

 

I then have a load of writing inbetween brackets.

 

All looking good so far so i now hit "add reply" below and ..........

 

I get "Sorry, dynamic pages in the tags are not allowed"

 

I have done this about a million times, obviously i am doing something wrong, but cannot think what!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Graham

 

I have found the clue to be what has been shown on your post between the two

 

The problems incurred last time, was I think due to the fact that I had named the pictures when resizing. The names were long and not all was shown when viewing properties. When I had draged to select and then copied I had in fact not been copying the while address including .JPG on the end.

 

I find resizing images to 800 by 600 is best, then I save them to the photo gallery on here.

 

I then open the forum again on a second tab

 

Have one tab open on the thread and the other on the photo gallery, just swapping between the two.

easy then to click the required photo, click the image once to get full size up, right click image, left click properties

 

Now where it says

address;

Select everything from http to .JPG

 

right click and copy

 

 

Now go back to the thread, click the IMG button

[i have to temporary allow scripted window first] then paste the copied URL address in the drop down window [

over the top of the highlighted text.

Quick check to see all of the URL is there and then click OK

 

Then add reply

 

user posted image

 

It has taken a lot longer to explain how to do it, than it does to do, so I hope it works for you

 

Charlie

Edited by great white

Share this post


Link to post
Share on other sites

well done Graham

 

I do believe you have it.

 

when I copy the pics frome my camera I resize all of the ones going to the gallery to 800x600

it seems to be the prefered size for our forums

[and of course they all look the same in the threads]

 

Charlie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×